Monday, October 27, 2014

THEATRICAL: Cracked doll face make-up

*Превод на български най-долу*

Hello! 





I have so many creative make-up ideas to shoot and not enough time...I got the inspiration for this make-up when i googled "cracked doll face make-up". So many people have done this make-up before but i wanted to try it too. I'm warning you the make-up is far from perfect because i was waiting for my landlady and i wanted to finish before she came. Something makes me think she wouldn't have liked it if i opened the door looking like this. It would have been quite difficult for me to explain to her that i'm not crazy and i don't usually spend time at home looking like that :D









So yes. This make-up is really easy to do - just liquid liner to draw the cracks and concealer to make the lines more precise and add some dimension. I've been trying to show that you can do something interesting for Halloween with basic materials, because i realize that not everyone has different colored foundations, fake blood, latex etc. 




The idea was to make the big black spots look like i'm hollow inside but it didn't quite work…




It's not among my favorite things i've done but i don't regret trying. After all, i need practice to learn. I hope you found this post interesting and found some inspiration here!




Till the next time!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Здравейте!


Знам, че започва да ви писва да ме гледате в различни роли, но имам още около доста идеи за театрален грим за снимане,а и образи, в които да се превъплътя... Няма да си приписвам идеята за порцелановата кукла с пукнатини по лицето - като напишете "cracked face make-up" в google излизат десетки изображения, но реших все пак да се пробвам и аз. 


Предупреждавам, че гримът не е особено изпипан, защото чаках домоуправителката и бързах да свърша преди да е дошла. Не знам, нещо ме кара да си мисля, че нямаше да е очарована, ако й бях отворила вратата в този вид. Трудно щях да й обясня, че не съм луда и не си стоя така вкъщи попринцип, а е за блога :D 

И така. Много лесно и бързо се прави - пукнатини с очна линия и отстрани светли линии с коректор за дълбочина. Опитвам се да покажа последните дни, че човек може да си направи нещо интересно за Хелоуин и с доста основни неща, защото осъзнавам, че не всеки притежава различни цветове фон-дьо-тен, изкуствена кръв, латекс и т.н.

Идеята на големите черни петна е да изглежда сякаш е кухо отвътре, но нещо не ми се получи много... Не е от най-любимите ми неща, които съм правила, но не съжалявам, че се опитах. Всеки опит е полезен и ме учи на нещо. Надявам се да ви е било поне малко интересно и да ви е дало още една идея за Хелоуин. 


До следващият път!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...